U ponedjeljak 15. jula zaprašivanje komaraca u Prijedoru

91
No Mosquitos and mosquito risk of mosquitoes in the outdoors transmitting harmful infections as malaria and zika virus as an insect symbol of disease prevention as risks of camping in a 3D illustration style.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izdao je danas naredbu o parcijalnoj dezinsekciji na području grada Prijedora odnosno uništavanju komaraca koja će se izvršiti u ponedjeljak, 15. jula ukoliko za to budu povoljni vremenski uslovi.

Naime, gradonačelnik naredbu za ovu aktivnost izdaje na osnovu stvarne potrebe na terenu budući da su nepovoljne vremenske prilike pogodovale razmnožavanju komaraca, a i s obzirom na obraćanje većeg broja građana na neugodnosti izazvane komarcima na području grada.

Zaprašivanje će se vršiti dronom na širem području grada, a dezinsekciju će na osnovu važećeg ugovora izvršiti preduzeće „EKO-BEL“ d.o.o. Laktaši.

Nadzor nad izvođenjem parcijalne dezinsekcije vršiće ovlašteni zdravstveni inspektori u saradnji sa poljoprivrednom inspekcijom u Gradskoj upravi Prijedor.

Mole se građani da preduzmu sve mjere zaštite domaćih životinja i posebno pčelinjih društava.

Kabinet gradonačelnika