Građani da prijave nezakonitu upotrebu vatrenog oružja

Created | By: freeradio | December 13, 2022
Građani da prijave nezakonitu upotrebu vatrenog oružja

Policija je podjelom informativnog letka građanima Prijedora započela kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”, koju do kraja mjeseca sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je je iz prijedorske Policijske uprave.
Policija će u tom periodu intenzivirati rad u zajednici i upoznati građane o posljedicama koje mogu nastupiti usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja, ali i o zakonskim odrebama kojima su predviđene sankcije za nezakonitu upotrebu vatrenog oružja, do kojeg najčešće dolazi na svadbama, krštenjima, rođendanima i drugim proslavama.

Pod sloganom “Učinite svoje okruženje bezbjednim. Ne dozvolite da se radost pretvori u tugu!” Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122, što mogu učiniti i anonimno.

“Nezakonita upotreba vatrenog oružja kažnjiva je krivičnim, te zakonima o javnom redu i miru i o oružju i municiji”, napomenuli su iz policije.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017