27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorGrađani da prijave nezakonitu upotrebu vatrenog oružja

Građani da prijave nezakonitu upotrebu vatrenog oružja

Policija je podjelom informativnog letka građanima Prijedora započela kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”, koju do kraja mjeseca sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je je iz prijedorske Policijske uprave.
Policija će u tom periodu intenzivirati rad u zajednici i upoznati građane o posljedicama koje mogu nastupiti usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja, ali i o zakonskim odrebama kojima su predviđene sankcije za nezakonitu upotrebu vatrenog oružja, do kojeg najčešće dolazi na svadbama, krštenjima, rođendanima i drugim proslavama.

Pod sloganom “Učinite svoje okruženje bezbjednim. Ne dozvolite da se radost pretvori u tugu!” Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122, što mogu učiniti i anonimno.

“Nezakonita upotreba vatrenog oružja kažnjiva je krivičnim, te zakonima o javnom redu i miru i o oružju i municiji”, napomenuli su iz policije.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments