22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorGradska uprava:Nova mogućnost za donacije i sponzorstva iz budžeta grada

Gradska uprava:Nova mogućnost za donacije i sponzorstva iz budžeta grada

Grad Prijedor donio je pravilnik o postupku dodjele donacija i sponzorstava iz budžeta grada kojim je predviđeno do 1.000 KM za fizička, a do 5.000 KM za pravna lica.
Gradonačelnik može dodijeliti sredstva za humanitarne akcije, kulturne, obrazovne, naučne, zdravstvene, sportske, vjerske, socijalne i druge opštekorisne ili opravdane namjene, a izuzetno, u posebnim, opravdanim slučajevima, može dodijeliti i veće iznose.

Sredstva se dodjeljuju fondacijama, udruženjima i drugim organizacijama čija osnovna svrha nije sticanje dobiti, jedinicama lokalne samouprave ili drugim jedinicama vlasti, kao i pojedincima u zemlji i inostranstvu.

Osnovni kriterijumi za dodjelu sredstava su društvena odgovornost, kvalitetni i originalni projekti, poboljšanje položaja i funkcionisanja fondacija i udruženja od javnog interesa ili društvene zajednice u cjelini, podrška pojedincima od značaja za promociju korisnih društvenih aktivnosti ili pomoć pojedincima u stanju socijalne potrebe ili prirodne i druge nesreće.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments