Garfild se u velikom stilu vraća na filmska platna 23.maja!

149

Prema likovima koji je osmislio legendarni Jim Davis 23. maja u BH kina i bioskope stiže nova dugometražna animirana ekranizacija stripa Garfild.

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, omiljeni narandžasti mačak koji voli lazanje vraćase na velika platna u režiji Marka Dindala!

Kada je počeo da crta i piše Garfielda, Jim Davis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lijenom i samoživom, ali vrlo inteligentnom mačku konačno donijeti pravi uspjeh. Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i poslije samo tri godine, Garfielda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

U novoj komediji, nakon što se njegov divan, opušten i sit život sa Džonom i Odijem potpuno promjeni kada ga posjeti njegov otac Vik, Garfield sa njim kreće u avanturu gdje će naučiti nešto potpuno neočekivano…

Porodični animirani film jednostavno nazvan Garfild (The Garfield Movie) već je svojim najavama osvojio obožavatelje svih generacija širom svijeta sa svezvjezdanom glumačkom postavom u kojoj je Chris Pratt posudio glas Garfildu a tu su i Samuel L. Jackson kao njegov otac Vic te Hahnah Waddingham, Wing Rhames i Nicholas Hoult kao Jon Arbuckle. Scenario potpisuje nagrađivani David Reynolds (Potraga za Nemom; rad na filmskom serijalu Priča o igračkama), a rediteljsku palicu drži Mark Dindal (crtani mjuzikl Cats Don’t Dance i animirani film Žuta minuta/Chicken Little).

Na veliku radost najmlađih, Garfild će biti prikazivan i u sinhronizovanoj formi. Glasove glavnim karakterima u ovom zabavnom i opuštenom animiranom filmu posuđuje plejada velikih glumačkih imena i popularnih javnih ličnosti regiona. Glumce predvode Filip Riđički i Gordan Kičić koji su posudili glas Garfildu,  te Ljubomir Kerekeš, Ognjen Radivojević, Slavko Sobin, Tamara Dragičević, Ana Begić, Jadranka Đokić, Stefan Vukić, Marko Petrić, dok od javnih ličnosti izdvajamo pjevače, Marka Kona Davora Gobca i ovogodišnjeg predstavnika Hrvatske na Euroviziji Baby Lasagnu, komičare Gorana Vinčinća i Sandru Silađev te popularne you tuberke Djixx i Kikastudio.

Nakon svjetske premijere održane u Los Angelesu uz prisustvo zvijezda nove ekranizacije, tokom proteklog vikenda održane su premijere filma Garfield u Zagrebu i Beogradu u prepunim dvoranama na oduševljenje mališana i roditelja koji su jednako uživali u avanturama nestašnog mačka i njegovih prijatelja. Ove sedmice Garfield stiže i u sva BH kina i bioskope 23. maja 2024. godine u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH a biće prikazivan i u originalnoj verziji u kojoj mogu uživati i odrasli fanovi Garfielda. Do tada ćete svi imati vremena spremiti lazanje baš onako kako ih ovaj mrgud voli i svoje mališane upoznati s novim, a opet kultnim kino junakom.

Nezavisne