20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorBudućim studentima besplatno školovanje, smještaj i pripremna nastava

Budućim studentima besplatno školovanje, smještaj i pripremna nastava

Učenici četvrtog razreda srednje škole koji se odluče da studiraju na Rudarskom fakultetu u Prijedoru dobiće besplatno školovanje i smještaj zahvaljujući republičkom i budžetu grada Prijedora, kao i besplatnu pripremnu nastavu za prijemni ispit, saopšteno je iz ovog fakulteta.
Rudarski fakultet s ciljem promocije upisa nove generacije studenata intenzivno realizuje prezentacije za srednjoškolce iz i izvan Prijedora, predstavljajući studije na smjerovima Rudarsko inženjerstvo, Geološko inženjerstvo i Inženjerstvo zaštite životne sredine.

Pripremnu nastavu za prijemni ispit uživo ili onlajn vodi osoblje ove visokoškolske ustanove.

Rudarski fakultet u Prijedoru jedina je izmještena organizaciona jedinica Univerziteta u Banjaluci. Školuje kadar za kojim raste potreba na tržištu rada i više od 90 odsto onih koji završe ovaj fakultet je zaposleno.

Radni odnos zasnivaju u rudnicima, institutima, ministarstvima, geološkim službama, službama za monitoring upravljanja otpadom, u tunelogradnji i drugim oblastima.

Studije traju četiri godine, velika je mogućnost stipendiranja iz različitih izvora, kako javnih budžeta tako i kompanija koje nude priliku za obavljanje pripravničkog staža, a potom i za zaposlenje.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments