20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorOdržan drugi "Dijalog sa organizacijama civilnog društva"

Održan drugi “Dijalog sa organizacijama civilnog društva”

Jačanje saradnje između grada Prijedora i organizacija civilnog društva, te zajedničko planiranje i sprovođenje projekata s ciljem postizanja dugoročnih ciljeva u zajednici bile su teme sastanka u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu dva /ReLOaD2/ koji finansira EU u BiH, a realizuje Razvojni program UN BiH, u saradnji sa lokalnim zajednicama.
Damir Žarak iz ovog programa rekao je da je ovo nastavak dijaloga unutar inicijative održavanja redovne komunikacije između organizacija civilnog društva i gradskih vlasti, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Mislimo da je ta saradnja neophodna i jako bitna za svaku lokalnu zajednicu. Mi smo tu da podržimo te napore grada i lokalnih organizacija civilnog društva”, naveo je Žarak.

Predstavnici sportskih klubova, planinarskih društava, udruženja građana, omladinskih organizacija i kulturno-umjetničkih društava ispred organizacija civilnog društva iznijeli su svoje planove.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je da je veoma važno njegovati kulturu formalnog i neformalnog dijaloga.

“Naš cilj iz ovog dijaloga je da predstavimo grad i njegove dugoročne ciljeve u radu sa organizacijama civilnog društva i segmente koje očekujemo u saradnji sa njima”, rekao je Milješić.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments