4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiU SRPSKOJ 77 SLUČAJEVA VIRUSA KORONA

U SRPSKOJ 77 SLUČAJEVA VIRUSA KORONA

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 470 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 77 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 36 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih su 13 mlađe, 51 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 20 osoba je iz Banjaluke, osam iz Istočnog Novog Sarajeva, po pet iz Foče, Istočne Ilidže i Prijedora, po četiri iz Gradiške i Čelinca, po tri iz Pala i Laktaša, po dvije iz Doboja, Mrkonjić Grada i Srpca i po jedna iz Zvornika, Dervente, Šamca, Prnjavora, Ribnika, Bratunca, Kneževa, Kostajnice, Kotor Varoša, Oštre Luke, Sokolca, Ugljevika, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Bratunca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.584 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 255 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.532 osoba, testirane su ukupno 66.264 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih Republici Srpskoj je 209, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 148.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.899 osoba, a nadzor je završen kod 52.391 osoba

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments