U srijedu i četvrtak obilježavanje Dana odbrane grada Prijedora

140

Dan odbrane grada Prijedora biće obilježen u srijedu i četvrtak, 29. i 30. maja, nizom aktivnosti, saopšteno je danas iz Gradske uprave nakon sjednice Organizacionog odbora.
U srijedu, u 19.30 časova, u bioskopu “Kozara” biće prikazan dokumentarni film o 30. maju 1992. godine, Danu odbrane Prijedora, te uručene plakete grada svim porodicama poginulih boraca i borcima koji su ranjeni toga dana.

U četvrtak, 30. maja, u 9.00 časova biće služen parastos u Crkvi Svete Trojice, dok će vijenci biti položeni u 9.30 časova ispred spomen-ploče u zgradi Policijske uprave Prijedor, a u 10.00 časova ispred spomenika “Za Krst časni”, te prislužene svijeće u spomen-kompleksu “Kameni cvijet”.

Od 11.00 časova defile će proći ulicama Nikole Pašića, Svetosavskom, Uskočkom i Kralja Petra Prvog Oslobodioca do Trga majora Zorana Karlice, gdje su predviđena obraćanja zvaničnika i kulturno-umjetnički program.

Organizacioni odbor konstatovao je da je 30. maj značajan datum u novijoj istoriji Prijedora i pozvao građane koji budu u mogućnosti da učestvuju u ovim dešavanjima, posebno u defileu, radi odavanja zahvalnosti svima koji su taj dan
odbranili grad.

SRNA