U Prijedoru obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Created | By: freeradio | September 15, 2021
U Prijedoru obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Defileom ulicama Prijedora i prigodnim kulturno-umjetničkim programom obilježen je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u organizaciji Gradske uprave.
Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da se danas obilježava zajednički praznik Republike Srpske i Srbije.

“Naša zastava, sloboda i jedinstvo branjeni su i odbranjeni krvlju i velikom mukom naših roditelja i predaka. Možemo samo da budemo ponosni na to šta su oni uradili, a na nama je da ovaj praznik obilježavamo, da zastavu koju su pronosili svim ratištima čuvamo od zaborava, da je ističemo na svakom mogućem mjestu i da je sa ponosom pokazujemo svima onima koji ne stoje pod tom zastavom”, rekao je Pavlović novinarima.

On je naveo da su Republika Srpska i grad Prijedor opredijeljeni da žive zajedno sa svim građanima.

“Svi imamo zajedničku i jednu jedinu slobodu i ono što je najbitnije u svemu tome da smo složni, da imamo zajedništvo i da promovišemo to što imamo. Ne smijemo zaboraviti one ljude koji su dali živote za srpsku zastavu, za slobodu i jedinstvo i to moramo na svakom koraku da promovišemo”, naveo je Pavlović.

On je svim građanima Republike Srpske, Srbije i Prijedora čestitao današnji praznik, te poželio da se on dugo godina proslavalja u miru, slozi i jedinstvu.

U prigodnom programu učestvovali su glumac Pozorišta “Prijedor” Dean Batoz, Srpskog kulturnog i umjetničkog drutšva “Dr Mladen Stojanović” i Udruženje za očuvanje tradicije.

Vlade Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Srna

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017