20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorčani protiv izgradnje pumpe u blizini Sane

Prijedorčani protiv izgradnje pumpe u blizini Sane

Stanovnici Prijedora izjasnili su se protiv izgradnje benzinske pumpe i sličnih objekata u blizini rijeke Sane, saopštila je Omladinska organizacija “Čuvari rijeke Sane”.

Potpisi, njih više od 2.300, prikupljani su od 17. do 23. oktobra u okviru građanske inicijative koja je pokrenuta protiv izgradnje benzinske stanice u urbanoj centralnoj zoni grada u blizini korita rijeke Sane.

Čuvara rijeke Sane” su pojasnili da se ovom inicijativom traži od Skupštine grada da stavi van snage odluku o izradi regulacionog plana dijela centralnog područja Prijedora između desne obale Sane i dijelova ulica Kralja Petra Petra Oslobodioca, Radničke i Srpskih velikana.

– Ovo nije pitanje struke niti pojedinca, ovo je pitanje javnosti i građana koji žive uz rijeku Sanu i uživaju njenu blagodat. Građani ne žele takve vrste objekata u blizini rijeke Sane, već nešto što i priliči ambijentu, kao što su turizam, sport i rekreacija – poručili su iz Omladinske organizacije “Čuvari Sane”.

Skupljanje potpisa bilo je organizovano na Trgu Majora Zorana Karlice u Prijedoru i u tom periodu je prikupljeno više od 1 700 potpisa. Bilo je pokrenuto i elektronsko prikupljanje potpisa za građane koji su trenutno van grada ili u inostranstvu, a na tako je podršku pružilo njih više od 600.

Srpskainfo

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments