Ombudsman za djecu:Upoznati djecu o opasnostima pirotehnike

Created | By: freeradio | December 7, 2020
Ombudsman za djecu:Upoznati djecu o opasnostima pirotehnike

Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović apelovala je danas na roditelje i odrasle da upoznaju djecu o opasnostima koje im prijete upotrebom pirotehničkih sredstava, te da im ne kupuju i ne poklanjaju ta opasna sredstva.
“Petarde i ostali pirotehnički rekviziti nisu zanimljive igračke, nego opasna sredstva koja mogu izazvati teške tjelesne povrede onoga koji ih koristi ili nekoga iz okoline, posebno u situacijama kada ih koriste djeca, bez nadzora i znanja odraslih”, ističe Radovićeva.

Povodom predstojećih praznika kada je uobičajena upotreba pitrotehnikih sredstava, posebno petardi, Radovićeva ukazuje da se često dešavaju nesreće u kojima najčešće stradaju djeca i da je zbog toga najbolja preventiva nekorištenje pirotehničkih sredstava.

“Obaveza je odraslih da preventivno reaguju na vrijeme i da edukuju djecu o opasnostima i mogućim posljedicama upotrebe pirotehničih sredstava, a odgovornost roditelja proizilazi i iz Porodičnog zakona, kojim je jasno uređeno da roditelji imaju dužnost i pravo da štite svoju maloljetnu djecu i da se brinu o njihovom životu i zdravlju”, navodi se u saopštenju. .

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017