2. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiNa biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka" 175 takmičara

Na biciklističkoj trci “Beograd – Banjaluka” 175 takmičara

Biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” počinje 22. aprila u Beogradu, a na njoj će učestvovati oko 175 biciklista s pet kontinenata i tridesetak zemalja svijeta.

Ove godine, na 15. izdanju trke učestvovaće 25 ekipa, a takmičari dolaze iz Paragvaja, Kolumbije, SAD-a, Kanade, Kazahstana, Kine, Kambodže, Novog Zelanda, Australije i velikog broja evropskih zemalja.

Direktor trke Vladimir Kuvalja na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao je da je ponosan što su prošle godine organizovali trku iako je zbog pandemije virusa korona odgođeno 80 odsto trka u svijetu.

“Nismo imali ni jedan slučaj zaraze, a nadam se da će tako biti i ove godine”, kazao je Kuvalja i dodao da je ovo najjača godina što se tiče ekipa od početka državanja 2007. godine.

Ovogodišnje izdanje imaće četiri etape: Beograd – Šabac (22. april), Obrenovac – Bijeljina (23. april), Bijeljina – Vlasenica (24. april), Prijedor – Banjaluka (25. april).

Takmičari će granicu Srbije i Bosne i Hercegovine kao i prethodnih godina preći bez zaustavljanja. Trka se završava u Banjaluci 25. aprila tradicionalnim krugovima po centru grada na Vrbasu.

Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta Republika Srpska, zahvalila je Gradu Beogradu na mogućnosti da se protiv virusa korona vakcinišu sportisti iz RS, Srbije, i Sjeverne Makedonije.

“Ova trka je prilika da oživimo sport koji je utihnuo zbog okolnosti pandemije i da budemo dobri domaćini”, rekla je Davidović koja je takmičarima poželila dobro zdravlje i uspješnu trku.

Ona je rekla da je trka “Beograd-Banjaluka” prilika da se pokaže da veze između Srpske i Srbije, kao i Beograda i Banjaluke, treba da budu još čvršće i snažnije.

“Ova trka je na neki način prilika da oživimo sport koji je prilično utihnuo usljed svih okolnosti izazvanih pandemijom virusa korona, ali i da budemo dobri domaćini”, rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da je 15. međunarodna trka “Beograd – Banjaluka” veliki sportski događaj, koji se i ove godine organizuje u izuzetno teškim i složenim okolnostima, te je tim povodom čestitala organizatorima na dobro obavljenom poslu.

“Od samo početka Vlada Srpske i resorno ministarstvo snažno stoje uz ovu trku kako finansijski tako i organizaciono, a tako će biti i ove godine”, rekla je Davidovićeva.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je sport ponovo ujedinio političare, institucije i gradove. Izrazio je zadovoljstvo jer ovaj veliki događaj nije zaustavila ni pandemija virusa korona.

Izvor: Nezavisne

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments