4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPočele aktivnosti povodom obilježavanja Dana grada Banja Luka

Počele aktivnosti povodom obilježavanja Dana grada Banja Luka

Povodom obilježavanja Dana grada, započet je niz aktivnosti s ciljem da se našem gradu upriliči najljepša proslava.

Tim povodom, zvaničnim prijemom predstavnika SUBNOR-a, kao najzaslužnijih za oslobođenje Banje Luke – ozvaničen je početak ovogodišnje proslave, koju će u naredne dvije nedjelje obilježiti preko 30 različitih događaja i manifestacija.

Na sam Dan grada, 22. aprila u 11 časova biće održana Svečana akademija, na kojoj će prisustvovati predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kojem će biti uručeno najveće gradsko priznanja „Ključ Grada“. Pored toga, biće dodijeljene i druge aprilske nagrade zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama.

U programu obilježavanja učestvuju mnoge javne gradske ustanove, ali svakako jedan od najznačajnijih doprinosa dali su naši najmlađi sugrađani koji su sa vaspitačima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – pripremili manifestaciju pod nazivom „ Njamlađi voljenom gradu“.

Osim toga u Kabinetu gradonačelnika biće upriličen prijem za predstavnike udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kao i prijem ratnih komandanata banjalučkih brigada, te položeni vijenci na spomen obilježja NOB-a, u čast onih koji su za slobodu položili živote.

Tokom narednih dana biće organizovane predstavljanje domaćih proizvoda u saradnji sa Krajiškom kućom, a planiran je i „POP UP market“, ulična izložba i prodaja cvijeća, projekcija starih crtanih filmova na otvorenom, kao i radionice za najmlađe koje će voditi studenti Akademije umjetnosti.

Pored toga, biće prezentovan i ekološki projekat pod nazivom „Skulptura kao lijek za prostor“, a planirana je i manifestacija posvećena našem kompozitoru i etnomuzikologu Vladi Miloševiću.

Planirane su i druge aktivnosti iz oblasti sporta, pokazne vježbe Banjalučke vatrogasne jedinice, postavljanje govornice na Trgu Krajine, te prezentovanje niza novih projekata koje će Grad Banja Luka realizovati u narednom periodu.

Podsjećamo da su započeti radovi i intenzivne pripreme za ovaj važan datum za naš grad, pa su pored uređenja, čišćenja i dekorisanja, obilježeni prvi „humani parkinzi“, uređen je atrijum u Gradskoj upravi, postavljen posebno dizajniran parking za bicikle ispred Gradske uprave – inspirisan zlatnim dobom našeg grada, a to je samo djelić onoga što će biti realizovano u narednom periodu.

Kompletan program obilježavanja Dana grada pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.rs.ba

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments