23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorJavor:Čast je biti dio akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“

Javor:Čast je biti dio akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je, nakon što je prvi put prisustvovao donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, da je čast biti dio te humanitarne akcije.
“Prvi poziv koji sam primio gdje su bili fiksni telefoni bila je jedna žena iz Dervente. Kaže: `Halo, ima l’ Dodika”? I tako je uglavnom i bilo u svih tih 20-ak minuta koliko sam bio za onim stolom”, ispričao je Javor Srni nakon što je u ponedjeljak, 26. decembra, prisustvovao donatorskoj večeri u Banjaluci tokom koje su prikupljana sredstva za nabavku transportnih inkubatora za porodilišta u Srpskoj.

On je naveo da je primio poziva iz svih krajeva Republike Srpske i da je primijetio da je zvalo mnogo ljudi koji su imali problem u vezi sa nedostatkom inkubatora.

Javor kaže i da nije primio nijedan poziv iz svog grada, ali da mu je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ustupio vezu sa svog telefona kada je njega dobila jedna gledateljka iz Prijedora koja je tražila da čuje Javora.

“Onda, na primjer, kažu mi nazvali da vidimo ko će nam se javiti. Pa onda kad se predstavite kažu – `ajd kad smo već tu da malo i prozborimo`. Baš je bilo simpatično. Ali velika većina se u stvari izjasnila da su se nadali Dodiku, da im se on javi i da s njim progovore koju. Pa pitaju kad će se on javiti. Ja kažem, evo, nazovite za minut”, rekao je Javor.

On je dodao da je vezu bilo teško dobiti, da su telefoni non-stop zvonili i da je to bilo jedinstveno iskustvo.

Javor je i za stolom za zvanice i za stolom na kojem su se obavljali telefonski razgovori sjedio pored gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za kojeg kaže da s njim ima dobru i korektnu saradnju.

U Banjaluci je u ponedjeljak, 26. decembra, održano donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” na kojem su prikupljana sredstva za nabavku transportnih inkubatora za porodilišta u Republici Srpskoj.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments