Javor: Milion i po maraka nezvanična procjena štete od poplava

Created | By: freeradio | December 28, 2022
Javor: Milion i po maraka nezvanična procjena štete od poplava

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da su komisije za procjenu štete od poplava, koje su od 9. do 11. decembra pogodile područje grada, završile svoj dio posla i da je, prema nezvaničnim procjenama, visina materijalne štete oko milion i po maraka.
On je naveo da je Vlada Republike Srpske obezbijedila podršku od 200.000 KM i da će se grad potruditi da takođe obezbijedi dio novca za obeštećenje građana da im se dijelom ublaži situacija u kojoj su se našli.

“Do sada su obišli 272 objekta. Od toga je u 72 objekta ušla voda direktno u stambeni objekat odnosno spavaće sobe i dnevni boravak. Imamo 32 objekta gdje je voda ušla u kupatilo i špajz. Imamo 116 stradalih pomoćnih objekata. Imamo oštećenih 78 putnih pravaca i sedam mostova i imamo pet odrona odnosno klizišta”, precizirao je Javor.

On je pojasnio da će se zvanična procjena štete znati nakon što stručna komisija koja je popisala sve objekte izađe na teren, snimi stanje i procijeni finansijsku štetu.

“Ono što zasigurno u ovom momentu mogu reći jeste da ona nije ispod milion i po maraka”, dodao je Javor.

Prema njegovim riječima, podršku mogu očekivati prvo građani kojima je voda ušla u stambene objekte, tačnije u spavaću sobu i dnevni boravak.

“Za sve ostalo, mi ćemo sagledati situaciju i vidjeti koja je to šteta i, u skladu sa finansijskim mogućnostima našeg grada i podršku Vlade Republike Srpske, vidjeti šta je realno da učinimo”, poručio je Javor.

Srna

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017