Danas počinje “Prijedorsko ljeto kulture”

Created | By: freeradio | June 1, 2021
Danas počinje “Prijedorsko ljeto kulture”

Ovogodišnje “Prijedorsko ljeto kulture”, jedna od najznačajnih gradskih manifestacija u okviru koje će biti organizovano 25 programa iz različitih oblasti, počinje danas i trajaće do 26. avgusta.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović rekla je Srni da će, tokom gotovo tri mjeseca, Prijedorčanima i njihovim gostima biti ponuđeno 25 programa iz pozorišne, likovne, književne, horske, filmske, muzičke, lutkarske, arheološke, astronomske i folklorne oblasti.

Ona je najavila da će programi biti realizovani na 18 različitih lokacija na području grada, i to u saradnji sa javnim ustanovama kulture, kulturno-umjetničkim društvima i udruženjima.

Kasalovićeva je istakla da je cilj ove manifestacije, koja objedinjuje kulturu i turizam, ponuditi kvalitetne i interesantne sadržaje građanima Prijedora i svima koji se odluče da provedu ljeto u ovom gradu.

Ovu višemjesečnu manifestaciju započeće  Udruženje “Žene u umjetnosti” postavkom silueta žena u različitim životnim situacijama, uz mogućnost fotografisanja sa njima i uz stihove lokalnih pjesnika.

Manifestacija “Prijedorsko ljeto kulture” u gradu na Sani ustanovljena je 2008. godine, a lani nije održana zbog virusa korona.

Programi u okviru ove manifestacije biće realizovani u skladu sa preporukama i odlukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Štaba za za vanredne situacije grada Prijedor koje budu važile u trenutku izvođenja.

Srna

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017