Radio-klub “Kozara” promovisao Dan grada

Created | By: freeradio | May 14, 2021
Radio-klub “Kozara” promovisao Dan grada

Članovi Radio-kluba “Kozara” večeras su organizovali događaj pod nazivom “sked” u okviru majskih svečanosti povodom Dana grada Prijedora, 16. maja.
Riječ je o najavljenoj i unaprijed dogovorenoj radio-vezi sa radio-amaterima širom svijeta sa kojima su razgovarali o ovom prazniku grada Prijedora.

Predsjednik Radio-kluba “Kozara” Jovica Knežević izrazio je zadovoljstvo što radio-amateri na svoj način mogu da doprinesu proslavi Dana grada u aktuelnoj situaciji.

“Ovdje smo da pokažemo čime raspolažemo i čime se bavimo, a ostvarili smo
niz komunikacija od digitalne preko komunikacije putem kratkih i ultra kratkih talasa na kojima smo promovisali naš grad”, izjavio je Knežević novinarima.

Kontakt je uspostavljen sa radio amaterima iz Slovenije, Francuske, Srbije, a gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je prisustvovao ovom događaju ispred zgrade Gradske uprave, vezu je uspostavio sa predsjednikom Saveza radio-amatera Slovenije Bojanom Majheničem.

“Radio-amaterski klub u Prijedoru postoji u našem gradu dugo godina i ovdje smo da im pokažemo da njihov rad nije ni sada nezapažen i da pokažemo da računamo jedni na druge ukoliko bude potrebno u nekim neželjenim situacijama”, izjavio je Pavlović.

Tokom večeri prijedorski radio-amateri su kontakt uspostavili i sa bratskim radio-klubom iz Trbovlja, čiji članovi su Prijedorčanima bili od pomoći u vrijeme velikih poplava 2014. godine.

Klub radio-amatera “Kozara” iz Prijedora ima oko 40 članova, od kojih je više od 15 stalno aktivno.

Srna

13 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017