Gradiška postaje novi magnet za kupoholičare iz BiH i regiona

Created | By: freeradio | May 14, 2021
Gradiška postaje novi magnet za kupoholičare iz BiH i regiona

Carinski terminal Gradiška, koji je svoje rampe podigao krajem januara prošle godine, trenutno je jedan od najvećih i najopremljenijih carinskih terminala u BiH koji osigurava uslove za normalno i nesmetano carinjenje roba, kao i brži i jednostavniji prelazak graničnog prelaza.

“Ovaj carinski terminal je urađen po svim standardima te apsolutno ne zaostaje za ostalim sličnim graničnim prelazima i carinskim terminalima u zemljama članicama Evropske unije. Ovim su ostvareni puno bolji uslovi za rad Carinske službe, Granične policije i svih inspekcija koje su dio te carinske ispostave”, istakao je Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Kako naglašava, potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi.

“Kamioni i dalje idu na stari granični prelaz, ali onog trenutka kada se završi most i otvori novi granični prelaz, sve će raditi u punom kapacitetu”, rekao je Kovačević.

Pored carinskog terminala koji ima izuzetno veliki značaj kako za Gradišku, tako i za cijelu BiH, susjedne opštine i gradovi očekuju dobrobit i od novog mosta, zajedno s veoma propusnim graničnim prelazom.

Svi su saglasni da će novi most koji će spojiti auto-put Doboj – Banjaluka – Gradiška s auto-putem Zagreb – Lipovac, odnosno dvije države, značiti mnogo za mještane šireg područja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Time će i život kompletne populacije ove regije u Hrvatskoj, a naravno i u BiH, dobiti na kvalitetu, otvoriće se nova radna mjesta i šanse za mali biznis, a nekretnine će značajno dobiti na cijeni. Pored novog carinskog terminala i graničnog prelaza na ovoj lokaciji, prilika za nova radna mjesta, ali i lakša, brža i bolja kupovina ogleda se i u najsavremenijem “Centrum retail parku”, koji uskoro otvara svoja vrata.

Ovo je jedini retail park na ovom području, a svojom blizinom interesantan je ne samo za kupce koji žive u BiH, već i one u Hrvatskoj i Srbiji. Sadržajem koji nudi, dobrom pozicijom, kao i pristupačnošću svoje lokacije sa svih putnih pravaca koji prolaze kroz Gradišku, ovaj retail park u kratkom roku postaće ne samo mjesto dobre kupovine, prilika za nova radna mjesta, već i odredište vrhunske zabave za cijelu porodicu”, istakao je Branko Vidaković, komercijalni direktor kompanije “Centrum Trade”.

Kupcima izvan BiH ovo otvara dodatne pogodnosti u smislu povrata poreza, što još više snižava već ionako pristupačnu kupovinu. U ovim kapitalnim projektima se vidi novi impuls za Gradišku, te bi i okolna područja mogla da dobiju veliki zamah u smjeru razvoja.

Nezavisne

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017