Udruženje Slovenaca “Lipa” Prijedor obilježilo 25 godina rada

Created | By: freeradio | December 12, 2022
Udruženje Slovenaca “Lipa” Prijedor obilježilo 25 godina rada

Udruženje Slovenaca “Lipa” u Prijedoru obilježilo je, nizom događaja, 25 godina postojanja i rada u ovom gradu.
Obilježavanje je počelo otvaranjem novih prostorija udruženja, potom je održan koncert gostujućeg Kulturnog društva “Studenec” iz Pivke, a potom tradicionalna božićna zabava.

Predsjednik Udruženja Alenka Uduč izjavila je novinarima nakon otvaranja novih prostorija da će im sada biti olakšan rad.

“Ambasador Slovenije je proljetos vidio prostorije u kojima smo do sada radili i nakon toga je odmah pokrenuta inicijativa za pronalaženje novog prostora i evo nas danas ovdje gdje će nam biti omogućen mnogo kvalitetniji rad pogotovo časovi u okviru škole slovenskog jezika, a imamo i prostor za biblioteku”, istakla je Udučeva.

Ona je dodala da udruženje ima oko 280 članova i da aktivnosti uglavnom imaju po projektima.

Ovoj svečanosti je prisustvovao i ambasador Slovenije u BiH Damijan Sedar, koji je izrazio zadovoljstvo što su našli dobrog saradnika u Gradskoj upravi Prijedor, koja je pomogla u rješavanju prostora za rad udruženja.

“Tih 25 godina postojanja i rada je ogromno razdoblje koje govori o kvalitetnom radu udruženja, a koje našoj Ambasadi i Republici Sloveniji puno znači tako da imaju i našu podršku, koja će se nastaviti”, poručio je Sedar.

Meću gostima na svečanostima bila je i počasni član Udruženja Slovenaca Branka Bukovec iz Novog Mesta, kao i potpredsjednik Skupštine grada Prijedor Igor Kneginjić i šef kabineta prijedorskog gradonačelnika Danijela Dodoš, kojima je uručena zahvalnica za podršku u dosadašnjem radu.

Obilježavanje je organizovano pod nazivom “Bilo kad, bilo gdje-uvijek smo Slovenci”.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017