U Prijedoru molitveno dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru.

Created | By: freeradio | January 14, 2021
U Prijedoru molitveno dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru.

U hramu Svete Trojice u Prijedoru u ponoć je služen moleban kojim je molitveno dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru.
Među Prijedorčanima koji su na ovaj način obilježili početak Nove 2021. godine bio je i gradonačelnik Dalibor Pavlović koji je pravoslavnim hrišćanima poželio da im nova godina bude bolja od prethodne.

“Želim da se u ovoj godini riješimo pošasti koja nas je zadesila -virusa korona, kao i da u 2021. vidimo naš grad u puno boljem svjetlu, da nastavimo na putu na kojem smo stali sa mnogo više projekata i da se našim građanima ostvari sve što požele”, poručio je Pavlović.

Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin kaže da je tradicionalnom molitvom ispraćena stara i dočekana Nova godina.

“Ovo je vrijeme da presaberemo svoje misli i ono što smo učinili u 2020. godini, da se preispitamo kao hrišćani. Svim pravoslavnim vjernicima želim da se oslobode ovog iskušenja u kojem su se nalazili od marta prošle godine i da se vrate svojoj crkvi i svetim tajnama koje ona propisuje i sastavni su dio našeg života”, poručio je Hrvaćanin.

Moleban je služen i u Crkvi Svetog proroka Ilije na Urijama, a zajedno sa mještanima ove mjesne zajednice prisustvovao mu je i zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017