30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorSkupština grada: Odbornici predlažu više tematskih ili posebnih sjednica

Skupština grada: Odbornici predlažu više tematskih ili posebnih sjednica

Odbornici Skupštine grada Prijedora donijeli su danas program rada gradskog parlamenta za ovu godinu, a većina diskusija odnosila se na inicijative za održavanje posebnih ili tematskih sjednica.
Šef Kluba odbornika SNSD-a Goran Velaula rekao je da je neophodno pripremiti i održati sjednice o rudarstvu, u vezi sa problemom poplava i pitanjem zaštite životne sredine, o poljoprivredi, te o stanju u javnim preduzećima i ustanovama čiji osnivač je grad.

“Posebna sjednica potrebna je i o turizmu, jer imamo Sanu i Kozaru kao potencijale koji nisu u cijelosti iskorišteni, a potrebna je i posebna strategija razvoja turizma, budući da tu granu privrede sada imamo samo u integralnoj razvojnoj startegiji grada, iako ima prostora i potrebe za donošenje posebnog strateškog dokumenta samo za tu oblast”, naveo je Velaula na sjednici.

Samostalni odbornik Ranko Smiljanić rekao je da bi u program trebalo uvrstiti program korištenja prihoda od koncesija, jer je to zakonska obaveza lokalnih skupština, kao što je potrebno i stavku za prihode od koncesija uvrstiti u budžet.

Odbornik SNSD-a Aleksandar Milješić ukazao je na potrebu da posebne sjednice budu održane i o stanju u sportu i u kulturi, odbornica SDS-a Biljana Kovačević o boračkim pitanjima, a predsjednik Skupštine grada Igor Kneginjić iz SP-a o šumarstvu i metalskoj i konditorskoj indsutriji u kojima Prijedor ima i tradiciju i potencijale.

Na početku zasjedanja, predsjednik Skupštine grada Prijedora Igor Kneginjić rekao je da je obaviješten o tome da je formiran Klub odbornika NPS-Darko Banjac koji čine odbornici koji su mandat na lokalnim izborima 2020. osvojili kao kandidati DNS-a – Zlatko Ritan, Igor Javorić i Slavica Popović.

On je naveo da je obaviješten i da su druga dva odbornika sa kandidatske liste DNS-a Mladen Radišić i Dragan Romčević od danas pridruženi klubu SNSD-a koji sa svojih osvojenih osam mandata i jednim mandatom sa liste nacionalnih manjina i dvojicom novih kolega sada broji 11 mjesta od ukupno 31.

Šesti odbornik DNS-a Goran Predojević ostao je djelovati kao samostalni odbornik, kao što su samostalni odbornici i bivša dva člana PDP-a Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija.

Preostalih 14 mandata dijele Socijalistička partija, SPS, Ujedinjena Srpska, SDA, Pokret za Prijedor – svi po dva, SDS tri, te nezavisni kandidat Slađana Radaković koja se pred opšte izbore priključila SPS-u.

Odbornici i javnost su obaviješteni da je posredstvom javnog poziva odobreno prisustvo plenarnim sjednicama za svih 11 udruženja i organizacija koji su se prijavili u datom roku.

To su udruženja građana “Altruist”, “Čuvari Sane”, “Kvart” i “Neven”, Udruženje penzionera, Boračka organizacija, Organizacija porodica poginulih boraca, prijedorski regionalni centar Saveza sindikata Republike Srpske, Sindikalna organizacija “Arselor Mital Prijedor”, Omladinski savjet i Udruženje autobuskih prevoznika regije Prijedor.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments