PU Prijedor: Apel građanima da se uzdrže od upotrebe pirotehnike

Created | By: freeradio | December 23, 2022
PU Prijedor: Apel građanima da se uzdrže od upotrebe pirotehnike

Policijska uprava /PU/ Prijedor apeluje na građane da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na način koji ugrožava i uznemirava građane i da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122, saopšteno je iz ove uprave.

U okviru kampanje “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi od 5. do 30. decembra, policijski službenici PU Prijedor realizuju predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola sa ciljem preventivnog djelovanja i sprečavanja nastanka posljedica usljed nestručne upotrebe pirotehnikih sredstava i posljedica nezakonitog posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja.

Učenicima je, pored promotivnih postera kampanje, koji su postavljeni na svim obrazovnim ustanovama, podijeljen i promotivni letak pod nazivom “Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije muzički instrument”.

Upoznati su i s tim da nelegalno posjedovanje i upotreba vatrenog oružja ugrožava bezbjednost građana i imovine i da pirotehnika može da prouzrokuje ozbiljne tjelesne povrede i uznemiri javnost u slučaju korištenja na javnim mjestima i mjestima okupljanja većeg broja građana.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017