– Prijedorsko Udruženje građana “Don” realizuje projekat “Niste sami”

Created | By: freeradio | June 21, 2022
–	Prijedorsko Udruženje građana “Don” realizuje projekat “Niste sami”

Prijedorsko Udruženje građana “Don”, u saradnji sa ovdašnjim Centrom za socijalni rad, realizuje projekat “Niste sami”, čiji je cilj pružanje pomoći starim i iznemoglim licima, a sutra počinje edukacija šest nezaposlenih žena za ovaj posao.
Projekat se realizuje u okviru drugog Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, koji finansira EU, realizuje Razvojni program UN, a sufinansira grad Prijedor.

Zoran Petoš iz Udruženja “Don” najavio je da sutra počinje edukacija za šest nezaposlenih žena u dobi od 18 do 55 godina o pomoći starim i iznemoglim licima.

“U pitanju je šest jednodnevnih edukacija sa pravnikom, ljekarom, fizioterapeutom, socijalnim radnikom i psihologom, te obilazak starih i iznemoglih lica koja su korisnici Centra za socijalni rad u svrhu praktičnog rada”, rekao je Petoš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Socijalni radnik u Centru za socijalni rad Prijedor Dejan Panić naveo je da je uloga ove javne ustanove da ovom udruženju dostavi spisak korisnika projekta i imenuje stručna lica koja će učestvovati u edukaciji gerontodomaćica i s njima potom obići korisnike.

“I ranije smo sa `Donom` imali slične projekte. Poslije toga nas korisnici zovu i pitaju hoće li se nastaviti i traže da budu ponovo uključeni”, rekao je Panić.

Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu realizuje se u 13 jedinica lokalne samouprave u BiH od prošle godine i trajaće do 2024.

Budžet za BiH iznosi 3.069.000 evra, a grad Prijedor sufinansira 24 odsto iznosa projekata izabranih javnim pozivima.

Srna

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017