Prijedorski policajac u finalu krosfita u Atini

Created | By: freeradio | January 11, 2021
Prijedorski policajac u finalu krosfita u Atini

Prijedorčanin Mišo Papak (23), pripadnik je Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske, ali i uspješan sportista. U aprilu bi trebalo da učestvuje u finalu Međunarodnog takmičenja u Atini u elitnoj kategoriji u krosfitu, relativno novoj disciplini fitnesa.

Mišo Papak tri godine bavi se krosfitom, koji je kombinacija raznih sportova izdržljivosti i snage, kao što su dizanje tegova, plivanje, trčanje i gimnastika. Prošle godine plasirao se na međunarodno takmičenje u Atini, koje smatraju nezvaničnim evropskim prvenstvom u krosfitu.

Prvo je bilo kvalifikaciono takmičenje, koje se održavalo „onlajn“. Oni izbace četiri treninga, to jest mi zovemo „vuda“ i ja se snimam. Prikažem kojom opremom radim i to šaljem njima, tamo imaju sudije koje pregledaju i najboljih 150 takmičara iz čitave Evrope, čak i dalje iz svijeta, su išli na to takmičenje, koje je bilo, zbog korone prolongirano, odgođeno i održaće se ove godine, 14. aprila – kaže Mišo Papak.

Osim što je vrhunski sportista, Mišo Papak je i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

– Velika mi je čast što sam pripadnik jedne takve jedinice. Oni mi takođe izlaze u susret oko mojih takmičenja, oko sprermanja za takmičenje, daju mi kako finansijski sredstva, tako i podršku, koju dobijam od njih da mogu tamo trenirati, spremati se, što mi je od velikog značaja za moj uspjeh – dodaje mladi policajac iz Prijedora.

Specijalna antiteroristička jedinica jedna je od najelitnijih jedinica MUP-a Srpske. Zbog toga, pripadnici jednice moraju da budu i mentalno i fizički veoma spremni.

– Kod nas je jako velika dispciplina što se tiče treninga i svega ostalog. Za naš posao je jako bitno da smo fizičkoj formi da smo spremni bi mogli odgovoriti na sve poslove i zadatke koj su pred nama.

Mišo je i ronilac, a ima i sertifikat za obuku sa čuvenom američkom jedinicom za specijalne operacije, „Fokama“.

Izvor: RTRS

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017