Posljednji dan kampanje:Zabrana objavljivanja istraživanja javnog mnjenja

Created | By: freeradio | November 13, 2020
Posljednji dan kampanje:Zabrana objavljivanja istraživanja javnog mnjenja

Danas je u Republici Srpskoj i BiH posljednji dan izborne kampanje za ovogodišnje lokalne izbore, koja je počela 16. oktobra. Sutra u 7 časova počinje izborna tišina.

Od danas je na snazi zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Zabrana je počela jutros u 7.00 časova i traje do sutra u 19.00 časova.

– Zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima stupa na snagu 48 časova prije otvaranja biračkih mjesta i trajaće do njihovog zatvaranja – navodi se u saopštenju.

Kampanja za lokalne izbore u BiH, koja je počela 16. oktobra, biće završena u sutra u 7.00 časova, kada stupa na snagu izborna tišina koja će trajati do 19.00 časova u nedjelju, 15. novembra, kada je planirano zatvaranja birališta.

Period izborne kampanje u Izbornom zakonu BiH definisan je kao period u kojem politički subjekti na zakonom utvrđen način upoznaju birače i javnost sa svojim programom i kandidatima.

Na lokalni izborima u BiH, koji su zakazani za nedjelju, 15. novembar, pravo glasa imaće 3.283.380 birača koji će glasati na 5.759 biračkih mjesta, uključujući i 388 redovnih mobilnih timova.

Na lokalnim izborima ove godine bira se 56 skupština opština u Republici Srpskoj, 64 opštinska vijeća u Federaciji FBiH, 120 načelnika opština u BiH, sedam skupština gradova u Republici Srpskoj, 14 gradskih vijeća u FBiH, 22 gradonačelnika u BiH i Skupštinu Brčko distrikta.

Izvor:RTRS

12 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017