21. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorOdržana sjednica Privrednog savjeta grada

Održana sjednica Privrednog savjeta grada

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor pozdravljajući učesnike sjednice Privrednog savjeta grada istakao je da se samo međusobnim razumijevanjem i komunikacijom može ukazati i na dobre stvari i pozitivna kretanja u privredi, a popraviti ono što je negativno što utiče na poslovanje privrednih subjekata.

On je govorio i o nastojanju da se ostvari partnerski odnos gradske vlasti sa privrednim subjektima te stvaranju povoljnog ambijenta za njihov rad u jednoj lokalnoj zajednici.

Na sjednici je razmatrana Informacija o poslovanju privrednih subjekata grada u protekloj poslovnoj godini u kojoj su predočeni osnovni pokazatelji poslovanja privrede na osnovu kojih Privredni savjet treba da postavi ciljeve za naredni period i da na osnovu njih predloži određene mjere kako da se ti ciljevi ostvare te da se oni usklade sa raspoloživim budžetskim sredstvima.

Članovima Privrednog savjeta grada Prijedora predstavljen je Nacrt budžeta grada Prijedora za 2023.godinu gdje je posebna pažnja usmjerena na planirana sredstva za podsticaje u privredi koji iznose oko 690.000 KM. Prisutni su se složili da bi podsticajna sredstva, osim što uvijek mogu biti i veća, trebalo ulagati u prerađivačke kapacitete, proizvođače finalnih proizvoda kao i u IT sektor koji je brzorastući sektor.

Na sastanku je prezentovan i Portal otvorenih podataka grada Prijedora koji ima za cilj prikupljanje, kategorizaciju i distribuciju otvorenih podataka kojima raspolaže i kojima upravljaju Grad Prijedor, javna komunalna preduzeća kao i javne ustanove čiji je osnivač ili suosnivač Grad Prijedor. Budući da portal predviđa otvaranje svih podataka prema građanstvu i prema potencijalnim investitorima privrednici grada Prijedora pozvani su da i oni daju svoj doprinos razvoju ovog portala.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments