Odbornici dali zeleno svjetlo turističkom voziću na ulicama grada Prijedora

Created | By: freeradio | May 20, 2021
Odbornici dali zeleno svjetlo turističkom voziću na ulicama grada Prijedora

Odbornici Skupštine grada Prijedora jednoglasno su juče usvojili odluku o obavljanju posebnog prevoza turističkim vozićem na području ovog grada.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić rekao je da se privrednik koji se bavi prevozom obratio Gradskoj upravi i predložio trasu kojom bi saobraćao turistički vozić, što bi bila nova turistička usluga, odnosno unapređenje turističke ponude.

– Ovaj vozić trenutno radi na Mrakovici, uz saglasnost Nacionalnog parka `Kozara`, a za rad na području grada potrebna je saglasnost Skupštine grada – rekao je Kabić u obraćanju odbornicima.

On je rekao da je riječ o prevozu u komercijalne svrhe, podnosilac zahtjeva tražio je šetalište, ali da Odjeljenje nije moglo podržati tu dionicu zbog bezbjednosti.

Što se tiče sugestija da vozić saobraća kroz Stari grad, kao i da ima drugih privrednika zainteresovanih za ovu vrstu usluge, pružaoci usluga se vjerovatno rukovode ekonomskom opravdanošću, s tim da saglasnost na korištenje magistralnih puteva mora dati preduzeće `Putevi Republike Srpske` – rekao je Kabić.

Turistički vozić saobraćaće trasom Trg majora Zorana Karlice-Miloša Obrenovića-Vuka Karadžića-Nikole Pašića-Svetosavska-Prote Mateja Nenadovića-Kralja Petra Prvog oslobodioca-Uskočka-Svetosavska-Nikole Pašića-Akademika Jovana Raškovića-Miloša Obrenovića-Trg majora Zorana Karlice.

Poseban prevoz turističkim vozićem na unaprijed utvrđenoj trasi saobraćaće tokom turističke sezone.

Srpskainfo

9 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017