26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorOd polovine godine usluge oralne hirurgije posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja

Od polovine godine usluge oralne hirurgije posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja

U Prijedoru će polovinom godine početi sa radom organizaciona jedinica Zavoda za stomatologiju Republike Srpske, rekao je danas Srni vršilac dužnosti direktora prijedorskog Doma zdravlja Miloš Marjanović.
On je naveo da je najznačajnija novina u tome što će građani imati uslugu oralne hirurgije u Prijedoru posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

“To je važno ne samo za naše sugrađane, već i za građane susjednih opština, tako da više neće morati zbog ovih usluga putovati u Banjaluku”, rekao je Marjanović.

Dom zdravlja Prijedor je ranije ovog mjeseca raspisao javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup prostora u zgradi stomatološke ambulante na Urijama i jedini ponuđač bila je Javna zdravstvena ustanova Zavod za stomatologiju Republike Srpske.

“Očekuje se da će Zavod renovirati te prostorije, počev od sredine marta, te nije realno očekivati da s radom može početi prije juna. Što se tiče drugih usluga sekundarnog nivoa, dogovor je da se tokom jedne godine sagledaju potrebe i mogućnosti, pa da se potom razmotri eventualno proširenje usluga”, istakao je Marjanović.

On je naglasio da sve stomatološke usluge primarnog nivoa Dom zdravlja nastavlja pružati i dalje, da će pogodnost za pacijente biti i to što su sve usluge na jednom mjestu, da će se renovirati i dio zgrade koji će nastaviti koristiti Dom zdravlja.

“U okviru digitalizacije RTG službe, za koju očekujemo da će se završiti do polovine idućeg mjeseca, nabavili smo novi, digitalni ortopan, tako da će naši pacijenti i ovu uslugu imati kod nas, na istom mjestu, u zgradi na Urijama”, dodao je Marjanović.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments