26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorNova izložba u Galeriji "Sreten Stojanović": Crteži i slike Katarine Nedeljković

Nova izložba u Galeriji “Sreten Stojanović”: Crteži i slike Katarine Nedeljković

Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak 25. novembra ove godine u 19 časova.Radovi umjetnice iz Kragujevca biće dostupni za posjetioce do 14. decembra 2022. godine.

Katarina Nedeljković je rođena1989. godine u Kragujevcu. Završila srednju Umetničku školu u Nišu. Osnovne i master studije završila na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek za Primenjenu umetnost, smer zidno slikarstvo.

Doktorand na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, na odseku za Interdisciplinarne umetnosti, studijski program Digitalna umetnost.
Zaposlena u zvanje docent na predmetima iz uže umetničke oblasti Slikarstvo, Crtanje i slikanje, Umetnički rad, Anatomsko crtanje i Plastična anatomija na Filološko-umetničkom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu.

Član Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS od 2015.godine
Član kluba Anatomskih crtača od 2018. godine
Član Udruženja likovnih umetnika Kragujevca LUK od 2020.godine.
Rukovodilac i član likovne sekcije udruženja Alternativnog omladinskog centra ALTOM od 2015. godine.

Do sada je realizovala 19 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i preko 90 kolektivnih izlaganja, nacionalnog i međunarodnog karaktera. Njeni radovi se nalaze u brojnim javnim i privatnim kolekcijama.

Dobitnica je Pohvale za crtež na V Međunarodnom bijenalu akta “Marko Krstov Gregović” i Prve nagrade “Ljubica Filipović” Udruženja likovnih umetnika Kragujevca za crtež 2020. godine.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments