Narednih dana oblačno sa kišom

Created | By: freeradio | December 5, 2022
Narednih dana oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj narednih dana biće oblačno sa kišom i snijegom na planinama, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Jutro će sutra na sjeveru i zapadu biti oblačno sa kišom, a u ostalim predjelima suvo i umjereno oblačno, uz sunčane periode. Kišna zona će se premještati ka centralnim predjelima i istoku, pa će na sjeveru i zapadu nastupiti razvedravanje uz povremne sunčane periode, a do večeri će biti suvo u svim predjelima.

Vjetar će biti slab, u Hercegovini i u višim predjelima umjeren jugozapadni, dok će popodne i uveče biti slab i promjenljiv.

Jutarnja temperatura vazduha biće od jedan do sedam, na jugu do 11 stepeni, a maksimalna dnevna od šest na zapadu do 11 na istoku, na jugu do 14, a u višim predjelima od četiri stepena Celzijusova.

U srijedu, 7. decembra, tokom jutra na zapadu i jugu padaće kiša, dok će na istoku i dalje biti suvo i promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale. Tokom prijepodneva i sredinom dana kiša će jačati i širi se preko sjevera ka istoku, dok će uveče slabiti padavine.

Minimalna temperatura vazduha biće od dva do šest, na jugu do 10, a maksimalna od četiri do osam na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

Oblačno vijeme sa kišom nastavlja se i u četvrtak, 8. decembra. Snijeg će padati na planinama na zapadu. Minimalna temperatura vazduha biće od dva do sedam, na jugu do 10, u višim predjelima na zapadu oko nule, a maksimalna od tri na zapadu do devet na istoku, na jugu do 13.

U petak, 9. decembra, nastavlja se oblačno vrijeme sa kišom, duvaće jak, u Hercegovini i na planinama olujni jugo koji donosi i porast temperature vazduha. U Hercegovini i na zapadu će biti jačih padavina, dok će na istoku kiša i dalje biti slaba i povremna.

Minimalna temperatura vazduha biće od tri do osam, na jugu do 12, a maksimalna dnevna od sedam na zapadu do 15 stepeni Celzijusovih na istoku i jugu.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017