Jednoglasna podrška radu Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” i Muzeja Kozare

Created | By: freeradio | April 27, 2021
Jednoglasna podrška radu Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” i Muzeja Kozare

Odbornici Skupštine grada Prijedora danas su jednoglasno prihvatili informacije o radu Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” i Muzeja Kozare.
Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović najavio je da će se ovaj saziv lokalne vlasti potruditi da se u ovom mandatu riješi višedecenijski problem prostora biblioteke koja je 34 godine podstanar u zgradi Muzeja Kozare, iako je to bilo predviđeno kao privremeno rješenje.

Odbornici iz više političkih partija, i iz vlasti i iz opozicije, pohvalili su rad ove dvije matične ustanova iz oblasti kulture, koje, prema njihovoj ocjeni, s malo novca rade mnogo posla i za grad i za sve građane, i koje se odgovorno i domaćinski ponašaju u vrijeme pandemije.

Odbornik Ujedinjene Srpske Nenad Mejakić rekao je da su izvještaji ovih ustanova u nadležnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske koje je takođe zadovoljno njihovim radom i pruža im punu podršku.

Slijede izvještaji ustanova iz oblasti kulture kojima je osnivač grad i koje, za razliku od matičnih, izvještaje podnose lokalnom parlamentu.

Izvor: Srna

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017