Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor:Štetu procjenjuje 13 komisija

Created | By: freeradio | December 12, 2022
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor:Štetu procjenjuje 13 komisija

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je oformljeno trinaest komisija za procjenu štete od poplava koje su za vikend pogodile područje grada.
On je precizirao da će deset komisija na terenu vršiti procjenu štete na stambenim i pomoćnim objektima, dvije u poljoprivredi, a jedna na infrastrukturi.

“Obezbijedili smo telefonski broj u Gradskoj upravi na koji sugrađani mogu da dobiju informacije o radu komisija i da prijave štetu”, rekao je Javor na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je pozvao sugrađane da se jave na broj 052/245-180 ako ih zanima nešto u vezi sa poplavama ili ako žele da prijave štetu, ističući da će komisija popisati, foto dokumentovati i detaljno analizirati sve koji su pogođeni poplavama, bez obzira na pojedinačne prijave na ovaj broj.

Javor je ponovio da Gradska uprava nije mogla uticati na procedure za kredite Evropske investicione banke iz kojih će se finansirati radovi na rijeci Miloševici vrijedni 3,6 miliona KM, koji se odnose na čišćenje korita i izgradnju potpornog zida.

Prema njegovim riječima, nakon Miloševice uslijediće radovi vrijedni 4,5 miliona KM na Gomjenici, uzvodno prema ribnjaku.

On se zahvalio predsjedniku i premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i Radovanu Viškoviću koji su, kako je rekao, ponudili sve resurse, stavili se na raspolaganje i najavili pomoć Vlade Srpske koja se očekuje u toku ove sedmice.

Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru je u padu i voda iz poplavljenih i zaplavljenih dijelova grada, a procjena je da je 200 kuća bilo zaplavljeno, a 30 poplavljeno samo u naseljima Topolik i Vrbice. Prema Javorovim riječima, jutros je jedna porodica čija je kuća poplavljena zatražila privremeni smještaj.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017