Donesen Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH

Created | By: freeradio | September 8, 2020
Donesen Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH

Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH.

“Republički štab za vanredne situacije predlaže Savjetu ministara BiH da donese potrebne akte u cilju omogućavanja ulaska stranih državljana u BiH, koji posjeduju negativan PCR test na korona virus, a koji nije stariji od 48 sati”, navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli medicinske opreme – respiratora javnim zdravstvenim ustanovama – bolnicama i UKC RS u Republici Srpskoj.

Riječ je o raspodjeli 60 respiratora koja će biti izvršena u skladu sa utvrđenim rasporednim nalogom.

Pored toga, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak kojim odobrava donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2.

U saopštenju se dodaje da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite analiziralo dostavljene podatke i u skladu sa istim  napravilo rasporedni nalog za raspodjelu.

10 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017