2. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiŽrtva poginulih srpskih policajaca se ne zaboravlja

Žrtva poginulih srpskih policajaca se ne zaboravlja

U Prijedoru je danas obilježeno 29 godina od pogibije osam srpskih policajaca na bihaćkom ratištu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a kolege su time pokazale da njihova žrtva koju su ugradili u temelje Republike Srpske nikad neće biti zaboravljena.
Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da se danas prisjećaju jednog veoma teškog dana za pripadnike policije poginule u Odrbambeno-otadžbinskom ratu.

“Na taj način smo još jednom pokazali da nisu zaboravljeni i da njihova žrtva koju su ugradili u temelje Republike Srpske nikad neće biti zaboravljena od sadašnjih policijskih službenika”, istakao je Vujanović.

On je dodao da je u organizaciji Mjesne boračke organizacije i Policijske uprave Prijedor upriličeno i druženje bivših policajaca koji su učestvovali u ratnim dejstvima i sadašnjih policijskih službenika.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije u prijedorskoj policiji Goran Gavranović podsjetio je da je toga dana na bihaćkom ratištu poginulo osam kolega saboraca, a da danas odaju počast za ukupno 36 prijedorskih policajaca poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i za 74 poginula policajca sa nivoa tadašnjeg Centra javne bezbjednosti, a današnje Policijske uprave Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je ovo dan sjećanja na sve stradale policajce tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Prijedor, kao i Odreda specijalne policije, hrabre junake koji su dali živote tokom Odrbambeno-otadžbinskog rata.

On je istakao da su ti ljudi branili granice Republike Srpske, svoja ognjišta, kuće i porodice, da se zahvaljujući njima danas živi u slobodi i postoji Srpska.

“NJihove porodice mogu računati na iskrenu podršku grada i Gradske uprave, što smo i pokazali u prethodnom periodu, a na nama je, na mladim i budućim generacijama da budemo složni i jedinstveni, da čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, jer je to naša dužnst i obaveza” poručio je Javor.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća ispred spomen-ploče u prostorijama Policijske stanice Prijedor dva prethodio je parastos u Hramu Svetog proroka Ilije.

Na današnji dan, 1994. godine na bihaćkom ratištu, živote je izgubilo osam prijedorskih policajaca, a ukupno 74 pripadnika nekadašnjeg CJB Prijedor dalo je svoje živote za Republiku Srpsku, odnosno 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments