22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorŽRK "Mira":Projekat „Igraj rukomet – Živi sport“

ŽRK “Mira”:Projekat „Igraj rukomet – Živi sport“

Ženski rukometni klub „Mira“ Prijedor realizuje projekat „Igraj rukomet – Živi sport“ koji se implementira u okviru projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2”, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija
(UNDP) u BiH. Projekat „Igraj rukomet – Živi sport“ sufinansira Grad Prijedor.

Tokom projekta je sa 4 osnovne škole sa područja Grada Prijedora razvijen model za veće uključivanje djece u realizaciju sportskih aktivnosti, na način da su zajedničkim snagama pokrenute besplatne škole rukometa za djevojčice uzrasta od četvrtog do devetog razreda.

„Drago nam je da su naše škole prepoznale da se sport treba spustiti na najniži nivo organizovanja, te da su prihvatile da zajedno sa ŽRK „Mira“ organizuju besplatne škole rukometa za djevojčice. Smatramo da od malih nogu djecu trebamo usmjeravati da se bave sportom, kao zdravom djelatnošću. Krajnji cilj ŽRK „Mira“ je afirmacija i promocija rukometa među mladom ženskom populacijom, kako bi se sport, kao zdrava djelatnost, što više omasovio. U tu svrhu jačali smo kapacitete škola za realizaciju škole rukometa kroz nabavku sportskih rekvizita i opreme, u ovom slučaju konkretno rukometnih lopti, dresova, majica, ali i ostalih sitnih sportskih rekvizita.

Vraćanje sporta na najniži nivo orgnaizivanja u osnovne škole koje djeca pohađaju i gdje se nalaze u poznatom prostoru u blizini njihovog stanovanja i rade sa svojim nastavnicima, očigledno daje dobre efekte, jer je u kratkom roku oko rukometa okupljeno oko 90 djevojčica.

Želja nam je da u narednom periodu još škola uključimo u naš rad, te da postanemo dobar primjer kako se animira što više mladih učestvuju u sportskim aktivnostima“– izjavio je g. Aleksandar Drljača, predsjednik Upravnog odbora ŽRK „Mira“.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments