27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorZgrada za porodice iz kolektivnih centara od sada u vlasništvu Prijedora

Zgrada za porodice iz kolektivnih centara od sada u vlasništvu Prijedora

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor potpisali su danas u Banjaluci ugovore o prenosu prava svojine nad novoizgrađenom zgradom sa 20 stambenih jedinica i osnovnim sredstvima namijenjenim za njeno opremanje na grad Prijedor.
Riječ je o zgradi u naselju Raškovac, koja je izgrađena u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja /CEB dva/, saopšteno je iz Sekretarijata.

U saopštenju se navodi da ukupna vrijednost projekta sa opremanjem, osnovnim namještajem i bijelom tehnikom iznosi 1,7 miliona KM, od čega je Vlada Republike Srpske izdvojila 1,4 miliona, a Grad Prijedor oko 300.000 KM. U saopštenju se navodi da je riječ o kreditnim sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope.

“Ovim ugovorima pravo svojine nad pomenutim stambenim objektom, kao i pravo vlasništva nad osnovnim sredstvima, namještajem i aparatima za domaćinstvo je preneseno na grad Prijedor”, navedeno je u saopštenju.

Čordaš je napomenuo da ja ova zgrada useljena u septembru 2021. godine i da je glavni cilj prenosa prava svojine na grad Prijedor rješavanje vlasničkih odnosa između ove dvije institucije, kako bi se gradu omogućilo nesmetano održavanje i upravljanje u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju Republike Srpske.

“Krajnji cilj je stambeno zbrinjavanje interno raseljenih lica, korisnika kolektivnih i alternativnih vidova smještaja sa područja grada Prijedora”, naveo je on.

Javor je zahvalio svim institucijama koje su učestvovale u realizaciji ovog projekta, napominjući da su za Prijedor u posljednjih nekoliko godina izdvojena znatna sredstva kako bi se riješilo pitanje zbrinjavanja interno raseljenih lica i korisnika alternativnog smještaja, a koje je doprinijelo razvitku kompletnog grada i poboljšanju uslova života svih njegovih stanovnika.

Kroz Projekat “CEB dva” trajno stambeno rješenje će dobiti 703 porodice na području Republike Srpske.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments