Zgrada Gradske uprave sinoć bila osvjetljena plavom bojom

Created | By: freeradio | November 15, 2022
Zgrada Gradske uprave sinoć bila osvjetljena plavom bojom

Zgrada Gradske uprave Prijedor sinoć je bila osvijetljena plavom bojom kojom se povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa daje podrška prijedorskom Udruženju dijabetičara i svim sugrađanima oboljelim od ove bolesti.
Ovo udruženje je u subotu, 12. novembra, organizovalo četiri punkta na Trgu majora Zorana Karlice, na kojima su Prijedorčani mogli da prekontrolišu šećer u krvi, holesterol, krvni pritisak, tjelesnu težinu i pristupe određivanju indeksa mase, a nakon toga uslijedila je edukacija od dijabetologa za one koji su bili zainteresovani.

Šef kabineta gradonačelnika Danijela Dodoš, koja je posjetila ove ambulante na otvorenom, izrazila je podršku gradonačelnika i Gradske uprave Udruženju dijabetičara.

“Ovo udruženje može da bude mnogima primjer kako da utiče na svijest građana kako da redovno kotrolišemo svoje zdravlje i preventivno djelujemo”, istakla je Dodoševa.

Ona je naglasila da je prvi put u budžetu grada Prijedora uvrštena stavka za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje šećera kod mladih uzrasta do 18 godina.

“Zabrinjava broj mladih oboljelih od dijabetesa i njihovi roditelji bili su prinuđeni da plaćaju te senzore za kontinuirano mjerenje šećera u krvi. Sada smo u prilici da im pomognemo i tako će biti i ubuduće”, istakla je Dodoševa.

Ona je dodala da su sredstva već isplaćena za četiri mjeseca ove godine i da je stavka u budžetu već planirana za narednu godinu.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se 14. novembra, na inicijativu Međunarodne dijabetičke federacije i Svjetske zdravstvene organizacije kako bi ukazale na porast broja oboljelih od dijabetesa širom svijeta.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017