1. Decembra 2023.
NaslovnicaZabavaZanimljivostiŽelite li na OI? Evo koliko košta noćenje u Parizu

Želite li na OI? Evo koliko košta noćenje u Parizu

Pred vratima smo Olimpijskih igara koje će se naredne godine održati u Parizu.

Već sada je jasno da će odlazak na najveću svjetsku smotru sporta biti samo za one sa dubljim džepom. Veliki broj sportista iz Srbije, Hrvatske i nekolicina iz BiH će se narednog ljeta boriti za odličja, no pitanje je da li ljubitelji sporta mogu priuštiti odlazak u Grad svjetlosti. 

Najveći problem za one koje posjete ovu metropolu biće smještaj. Iz prijestolnice Francuske stižu vijesti da će cijene u hotelima biti paprene, nekoliko puta veće nego standardne. 

Iz Turističke agencije Pariza su najavili da će za vrijeme Igara cijene smještaja biti više od 300 odsto veće u odnosu na recimo ljeto ove godine. To u prevodu znači da će za jedno noćenje trebati oko 700 evra.  U julu ove godine za jedno noćenje vam je trebalo oko 170 evra. Veliki broj hotela još uvijek nije otvorio mogućnost rezervacija za period trajanja Igara (26. juli – 11. avgust).

„Za hotele sa dvije zvezdice očekujemo povećanje od 366 odsto, a za hotele sa tri zvijezdice povećanje bi moglo da bude i do 475 odsto“, navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Pariza.

Nakon ovih saznanja predpostavlja se da će veliki broj posjetilaca smještaj tražiti van Pariza kako bi uštedjeli novac. 

„Ljudi će za 200 evra uzimati smještaj u Nantu, Lilu ili Renu i onda će vozom dolaziti u Pariz. Tako mogu da uštede nešto novca“, kaže Frederik Hokard, zamjenik gradonačelnika zadužen za turizam i noćni život Pariza.

Problem predstavlja i činjenica da se vlasti veoma oštro obračunavaju sa onima koji bi turistima da iznajmljuju stanove i apartmane. Uskoro se očekuje usvajanje novog zakona o iznajmljivanju stanova i apartmana. Prema sadašnjem zakonu, građani svoje stanove mogu da iznajme maksimalno (ukupno) 120 dana godišnje preko Airbnb sistema. Novi zakon bi trebalo da donese strože kazne za one koji ilegalno iznajmljuju svoje domove.

Nezavisne

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments