Zbog virusa korona novi način rada Doma zdravlja u Prijedoru

Created | By: freeradio | October 20, 2020
Zbog virusa korona novi način rada Doma zdravlja u Prijedoru

Dom zdravlja Prijedor saopštio je danas da će ambulanta za pregled pacijenta sa simptomima akutne respiratorne infekcije od sutra raditi na novoj lokaciji, i to u objektu ambulante porodične medicine Orlovača.
“Ambulanta se na ovoj lokaciji organizuje radi efikasnije organizacije rada kovid ambulante i ostalih službi, a uzimajući u obzir činjenicu da se svake godine u ovom periodu javlja veći broj pacijenata sa simptomima gripa i oboljenja sličnih gripu”, navedeno je u saopštenju.

Pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije se telefonskim putem javljaju izabranim timovima porodične medicine, koji na osnovu anamnestičkih podataka direktno zakazuju pacijente na pregled u respiratornu ambulantu, te im daju i sve ostale potrebne informacije.

Telefonski brojevi respiratorne ambulante u Orlovači su 052/233-174 i 065/824-935, a za pacijente koji su registrovani u timu porodične medicine u Orlovači potrebne zdravstvene usluge biće obezbijeđene u ambulantama porodične medicine u objektu stomatološke službe na Urijama, gdje se mogu informisati putem broja telefona 052/238-322.

Pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije koji teritorijalno gravitiraju ambulanti Omarska zbrinjavaju se u prostoriji za izolaciju ambulante Omarska.

“Postojeća kovid ambulanta u naselju Urije obavljaće isključivo preglede pacijenata kojima je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa korona i pacijenata koji se nalaze u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa potvrđenim slučajem infekcije virusom korona, i to za područje čitavog grada Prijedora”, navedeno je u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Prijedor mole stanovništvo za razumijevanje za način organizacije rada koji je, kako navode, zbog trenutne epidemiološke situacije u najboljem interesu svih građana Prijedora.

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017