Završen projekat “Mali turisti Prijedora”

Created | By: freeradio | May 24, 2021
Završen projekat “Mali turisti Prijedora”

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović posjetio je danas u vrtiću “Radost” predškolce koji su bili šesta i završna grupa učesnika ovogodišnjeg projekta “Mali turisti Prijedora”, koji sprovodi gradska Turistička organizacija.
“Djeca, kao mali turisti, na zanimljiv način upoznaju svoj grad i mi u Gradskoj upravi smatramo da je to dobra aktivnost da bi oni što bolje od malih nogu upoznali svoj grad i u budućnosti znali kako da upoznaju i druge turističke destinacije”, rekao je Pavlović.

Gradonačelnik je učestvovao i u kvizu sa najmlađima o poznavanju znamenitosti grada.

Vršilac dužnosti direktora vrtića “Radost” Tatjana Brdar izjavila je da je riječ o značajnom vidu učenja za najmlađe i da je današnji susret sa gradonačelnikom bio prilika da pokažu šta se naučili o svom gradu.

Direktor gradske Turističke organizacije Amira Ganić potvrdila je da je projekat, koji se kontinurano sprovodi svake godine, jedinstven u oblasti turizma i predškolskog vaspitanja i namijenjen je najmlađima i njihovom upoznavanju o sredini u kojoj žive i osnovnim objektima iz oblasti privrede i kulture u gradu iz perspektive turiste.

Ganićeva je navela da je budući da, zbog trenutne epidemiloške situacije obilazak destinacija nije bio moguć, osmišljen model edukativne igre “Mali turisti Prijedora”, koji je omogućio svakom učesniku da na interaktivan i zanimljiv način upozna najvažnije objekte i ustanove u ovom gradu.

“Radi se o video-prezentaciji prilagođenoj uzrastu predškolaca, a svaki predškolac je učestvovao u igri s ciljem upoznavanja turističkih destinacija grada Prijedora. Jedan od vaspitača je u svakoj grupi bio animator `Šeširdžija` i imao je funkciju turističkog vodiča, a ovaj projekat nije imao takmičarski duh već su svi su pobjednici”, istakla je Ganićeva.

U projektu je učestvovalo oko 150 djece, formiranih u šest grupa, a svaki učesnik će dobiti pasoš “Mali turisti”, odnosno razglednicu sa posvetom o voljenom gradu – “Svoj Prijedor volim i ti u njega svrati, sigurno ćeš se opet vratiti”.

Srna

97 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017