5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorZajedničkim djelovanjem u protivpožarnoj zaštiti do bezbjednog okruženja

Zajedničkim djelovanjem u protivpožarnoj zaštiti do bezbjednog okruženja

Vatrogasni savez Republike Srpske, u koordinaciji sa prijedorskom Teritorijalnom vatrogasno-spasilačkom jedinicom, organizovao je danas na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru “Dan otvorenih vrata” tokom kojeg je naglašeno da se samo zajedničkim djelovanjem u protivpožarnoj zaštiti može imati bezbjedno okruženje.
Predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Goran Stojaković rekao je da je cilj ove manifestacije predstavljanje vatrogasnih jedinica, opreme i sprava kojima raspolažu, te edukacije građana o značaju protivpožare zaštite budući da je oktobar proglašen za mjesec zaštite od požara.

“Željeli smo da građanima pokažemo opremu kojom naše jedinice raspolažu, a od kojih je većina nabavljena posredstvom projekata Vatrogasnog saveza Srpske, kao i da se bez ovakve opreme i budućeg tehničkog opremanja vatrogasnih jedinica ne može očekivati da sve poslove i zadatke izvršavamo. Bez stalnog opremanja i edukacije ne možemo imati dobrog vatrogasca”, rekao je Stojaković novinarima u Prijedoru.

Komandir Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić istakao je da je ranijih godina obilježavanje mjeseca zaštite od požara bilo u znaku pokaznih vježbi evakuacije i spasavanja, te prikaza opreme u krugu vatrogasnog doma.

“Ove godine smo se odlučili za nešto obimniju prezentaciju koja ima regionalni karakter gdje, osim naše, učestvuju i kolege iz još devet vatrogasno-spasilačkih jedinica regije koji će upoznati građane o opremi i odgovarati na sva njihova pitanja”, rekao je Martić.

On je dodao da je cilj prvenstveno upoznavanje o potrebi zaštite od požara, o čemu ne trebaju da brinu samo vatrogasci, nego i svi građani, zajednice etažnih vlasnika, privredna društva i svaki pojedinac u društvu.

“Samo zajedničkim djelovanjem u protivpožarnoj zaštiti možemo imati sigurno okruženje”, rekao je Martić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević rekao je da je ovo bila zanimljiva prilika da Prijedorčani, a posebno najmlađi, vide čime vatrogasci raspolažu i za šta im je potrebna oprema sa kojon intervenišu u zaštiti građana i njihove imovine.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments