Za vikend Petrvodanski kup pod novim imenom i u novom sistemu

Created | By: freeradio | June 30, 2022
Za vikend Petrvodanski kup pod novim imenom i u novom sistemu

Padobranski kup istočne Evrope u skokovima na cilj “Otvoreno prvenstvo Prijedora” biće održano za vikend, 2. i 3. jula, na aerodromu Urije u Prijedoru, najavio je danas sportski direktor takmičenja i predsjednik Vazduhoplovnog saveza BiH Zoran Sredić.
“Do sada znan kao Petrovdanski padobranski kup, sad je posvećen Petrovdanu s tim što smo mi od sada u novom sistemu takmičenja istočnoevropske unije i ušli smo u takmičenje šest zemalja”, rekao je Sredić.

Sredić je rekao da očekuju učesnike iz 12 država, kao i da će kvalitet i kvantitet biti na zavidnom nivou.

“Imaćemo kompletne ekipe iz Mađarske, Poljske, Rumunije. Za Bugarsku još nismo sigurni da li dolaze, a iz bivše Jugoslavije svi osim Makedonije. U najavi je oko 60 takmičara, sistem podrazumijeva ekipu od četiri čovjeka, a do sada je to bilo pet”, rekao je Sredić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je napomenuo da je ovo treća u nizu manifestacija održanih povodom 70 godina Aero kluba Prijedor i da su ih podržali grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH.

Član Upravnog odbora Aero kluba Prijedor Siniša Vujaković rekao je da je ovo prekretinica u istoriji Petrovdanskog padobranskog kupa koji je 25 godina nosio to ime.

“Onda smo shvatili da je vrijeme da učinimo neki naredni korak i ušli smo u taj sistem istočnoevropskog ciljaškog kupa. Bilo je pet destinacija – Rumunija, Bugarska, Poljska, Mađarska i Moldavija, sada je šesta Prijedor”, objasnio je Vujaković.

Tamičarski skokovi počinju u subotu u 9.00 časova i radiće se do 21.00 čas, a polufinale i finale su u nedjelju.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017