26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorZa snimanje kanalizacione mreže u Tukovima 200.000 KM

Za snimanje kanalizacione mreže u Tukovima 200.000 KM

U Prijedoru je počelo ispitivanje ispravnosti kanalizacije u naselju Tukovi gdje je izgrađena primarna i sekundarna mreža, ali nikad nije puštena u funkciju, a Gradska uprava je izdvojila 200.000 KM da se snimi stanje na 17 kilometara mreže.
Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić rekao je da je ovo dugogodišnji problem.

“`Vodovod` je proteklih godina skromnim tehničkim sredstvima pokušavao i snimao situaciju na terenu i ustanovili su da padovi nisu dobri, da je došlo do slijeganja kanalizacionih cijevi i zbog toga smo se odlučili dokazati da li je ovo tehnički ispravno ili nije”, rekao je Kabić novinarima u Tukovima kod Prijedora.

On je rekao da nema preciznih podataka koliko je uloženo do sada u primarnu i sekundarnu mrežu, da se procjene kreću od pet do osam miliona KM i da se traži projektna dokumentacija za poslove koji počeli još oko 2010. godine.

Nemanja Buha iz firme “Radis” iz Istočnog Sarajeva, koja je izabrana na tenderu za izvođača radova, rekao je da će se raditi geodetsko i snimanje kamerama kroz mrežu da bi se evidentirali smjer kretanja, poprečni padovi, širine i eventualna oštećenja zbog nekorištenja ili zbog gradnje koja se dešavala u međuvremenu.

“Čekamo da nam se dostavi ta projektna dokumentacija kako bismo ubrzali rad. Moći će se izvesti i bez nje, ali to daleko usložnjava situaciju i malo će usporiti, mislim, realizaciju ovog projekta”, rekao je Buha.

Projekat kanalizacije u Tukovima dio je više desetina miliona KM vrijednog projekta “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske” koji se finansira 50 odsto kreditom Evropske investicione banke, 35 odsto grantovima više donatora i 15 odsto učešćem građana i lokalnih zajednica.

Primarnu i sekundarnu kanalizacionu mrežu u Tukovima gradilo je preduzeće “Prijedorputevi”.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments