5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorZa projekte mladih i NVO i sportskih udruženja 200.000 KM

Za projekte mladih i NVO i sportskih udruženja 200.000 KM

Grad Prijedor do kraja godine iz budžeta finansirati projekte nevladinih i omladinskih organizacija, te sportskih udruženja u ukupnom iznosu od 200.000 KM.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Alekandar Milješić rekao je da su danas objavljeni rezultati javnog konkursa za sufinansiranje na koji je pristiglo ukupno 59 prijava, a odabrana su 33 projekta udruženja i fondacija.

Oni će biti finansirani sa ukupnim iznosom od 50.000 KM, u rasponu od 1.000 do 4.000 KM po projektu.

Milješić na konferenciji za novinare rekao da će sljedeće sedmice krenuti isplata sredstava za sufinansiranje projekata 17 omladinskih organizacija čiji su projekti odobreni u okviru javnog poziva za projekte omladisnkih organiztacija i nefornalnih grupa mladih.

“Na taj konkurs se prijavilo 18 omladinskih organizacija, odnosno neformalnih grupa mladih. Odbijen je jedan projekat zbog nepotpune dokumentacije, a 17 ostalih sufinansira se sredstvima od 50.000 KM u rasponu od 1.700 do 4.950 KM po projektu”, rekao je Milješić.

On je najavio i raspisivanje još jednog javnog poziva za finaniranje projekata u oblasti sporta zbog velikog broja zainteresovanih sportskih udruženja. Za ove namjene rebalansom budžeta planirana su sredstva u iznosu od 100.000 KM, koja će biti raspoređena prema novom Pravilniku.

Milješić je rekao da je ovo prvi put da se grad odlučio na ovaj vid pomoći i podrške klubovima koji imau želju, volju, ali i potrebu da rade sa mladima.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments