26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorZa 9. januar besplatan koncert Danice Crnogorčević

Za 9. januar besplatan koncert Danice Crnogorčević

Grad Prijedor poklanja sugrađanima cjelovečernji koncert Danice Crnogorčević povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.
Koncert će biti održan u ponedjeljak, 9. januara, sa početkom u 19.00 časova u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru, a ulaz je besplatan.

Prvobitno je planirano da koncert bude održan u Pozorištu Prijedor, ali je zbog velike zainteresovanosti Prijedorčana i građana iz okolnih opština i gradova, lokacija promijenjena, budući da pozorište prima oko 300 ljudi, a dvorana više hiljada.

“Dođite na koncert Danice Crnogočević da svi zajedno proslavimo Dan Republike Srpske! Koncert i izvođač koje su Prijedorčani dugo čekali, na poklon svima za ovaj veliki dan za Republiku Srpsku i naš grad”, poručio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godinu postojanja.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali status konstitutivnog naroda.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments