Za 9. januar besplatan koncert Danice Crnogorčević

Created | By: freeradio | January 5, 2023
Za 9. januar besplatan koncert Danice Crnogorčević

Grad Prijedor poklanja sugrađanima cjelovečernji koncert Danice Crnogorčević povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.
Koncert će biti održan u ponedjeljak, 9. januara, sa početkom u 19.00 časova u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru, a ulaz je besplatan.

Prvobitno je planirano da koncert bude održan u Pozorištu Prijedor, ali je zbog velike zainteresovanosti Prijedorčana i građana iz okolnih opština i gradova, lokacija promijenjena, budući da pozorište prima oko 300 ljudi, a dvorana više hiljada.

“Dođite na koncert Danice Crnogočević da svi zajedno proslavimo Dan Republike Srpske! Koncert i izvođač koje su Prijedorčani dugo čekali, na poklon svima za ovaj veliki dan za Republiku Srpsku i naš grad”, poručio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godinu postojanja.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali status konstitutivnog naroda.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017