“Vodovod” a.d. Prijedor: Neispravna voda za piće u nekoliko prijedorskih naselja

Created | By: freeradio | December 28, 2022
“Vodovod” a.d. Prijedor: Neispravna voda za piće u nekoliko prijedorskih naselja

Obavještavamo naše potrošače u naseljima Tukovi, Čarakovo, Hambarine, Ljeskare, Dubočaj, Gornja i Donja Ljubija da, prema rezultatima ponovljenog uzorkovanja od 22. decembra, voda u navedenim naseljima i dalje nije ispravna za piće i pogodna je samo za sanitarnu upotrebu.

Tim povodom, „Vodovod“ je juče dobio stručno mišljenje sa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, gdje se navodi da u sljedeća dva dana „Vodovod“ pojača hlorisanje vode na vodozahvatu sa kojeg se snabdijevaju navedena naselja i da u petak, 30. decembra, ponovo dostavimo na Institut uzorke vode za piće.

Juče, 27. decembra, „Vodovod“ je izvršio redovno uzorkovanje vode sa navedenog bunara i iz mreže i uzorke dostavio na analizu Institutu za javno zdravstvo.

Prema uputama sa Instituta, „Vodovod“ će danas pristupiti hiperhlorisanju vode i ispiranju cjevovoda u navedenim naseljima.

Svi ostali dijelovi grada i sva druga naselja se snabdijevaju sa drugih bunara, gdje su rezultati zdravstvene ispravnosti vode za piće u skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju („Službeni glasnik RS“ br.88/17).

Rezultati svih analiza koje „Vodovod“ dobija sa Instituta za javno zdravstvo nalaze se u originalnoj formi na web stranici „Vodovoda“ a.d. Prijedor.

Vodovod a.d. Prijedor

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017