27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorVodostaji Sane i Gomjenice u padu

Vodostaji Sane i Gomjenice u padu

Vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu kod gradskog mosta jutros iznosi 395 centimetara, a Gomjenice 421 centimetara.

Na terenu su i danas ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor koji potvrđuju da je vodostaj u opadanju.

Šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta iznio je najnovije podatke nakon konakta sa kolegama da je vodostaj rijeke Sane u Ključu u opadanju dva centiemtra na sat vremena , a i u Sanskom Mostu je u opadanju tri centimetra na sat.

„ Sinoć je vodostaj Sane bio 408 centimetara, a Gomjenice 437 centimetara tako da je evidentno da se voda povlači što govore podaci i uzvodno gdje se vrše mjerenja i prati situacija. Za sada nema prijetnji vezanih za poplave s obzirom da su danas vremenske prilike takve da nema kiše i očekujemo dalji pad nivoa voda“, potvrdio je Krneta.

Starješina Teritorijalno vatrogasno spasilačke jedinice Radovan Martić potvrdio je da nije bilo intervencija vatrogasaca, kao i da se prate dalje vremenske prilike i shodno tome situacija na terenu kako bi mogli u slučaju potrebe pravovremeno intervenisati u spasavanju ljudi i materijalnih dobara.

Kabinet gradonačelnika

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments