22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorVećini potrošača topli radijatori

Većini potrošača topli radijatori

Prijedorska “Toplana” danas je pustila probno grijanje, drugo u ovoj sedmici, nakon što je u prethodnom pokušaju došlo do pucanja ventila na vrelovodu, izjavio je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Duško Miletić.
“Očekujemo da će do večeras većina građana, ako ne i svi, dobiti tople radijatore. Očekujemo da će 15. oktobra, kada i jeste početak sezone, svi građani imati tople radijatore”, rekao je Miletić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je za sada uskladišteno 5.000 tona biomase, da su sa dobavljačima potpisani svi ugovori, te da se do kraja godine očekuje nabavka dodatnih 10.000 tona što bi bilo dovoljno biomase do kraja februara.

Miletić je naveo da trenutno u Prijedoru ima oko 3.500 korisnika gradskog grijanja sa trendom rasta priključenja zbog znatnih poskupljenja drugih vidova grijanja.

“Još nismo imali razgovora o povećanju cijene. Treba da u narednom periodu sa Gradskom upravom razgovaramo o tome. Energenti su za 20 odsto skuplji nego prethodne sezone. Gradska uprava je izdvojila više od dva miliona KM da bi se završila prošla sezona, a ove će morati i više”, rekao je Miletić.

Srna

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments