23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorVažno obavještenje Doma zdravlja

Važno obavještenje Doma zdravlja

Ovim putem obavještavamo građane Prijedora koji su trebali da prime drugu dozu vakcine 12-14.aprila da prvih 500 doza vakcina SPUTNIK V  druge komponente  stiže sutra, srijeda u 9,30 u Prijedor.

Početak vakcinacije je zakazan  za 10:00 časova  u Dvorani Mladost i to po slijedećem rasporedu:

Od 10:00-11:00 drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 12.aprila

Od 11:00-13:00 drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 13.aprila

Od 13:00-16:00 drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 14.aprila.

Osobe koje dolaze na vakcinaciju su obavezne da sa sobom donesu ličnu kartu i karton vakcinacije koji su dobili nakon vakcinacije prvom dozom vakcine.

Ovim putem apelujemo na sve građane Prijedora koji su u prethodnom periodu primili prvu dozu vakcine SPUTNIK V i čekaju revakcinaciju da će druga doza biti obezbijeđena za SVE GRAĐANE  te da nije potrebno da sutra dolaze na ovu lokaciju, ukoliko nisu navedenih dana tačnije 12.13 i 14.aprila trebali da prime drugu dozu.

Ovo navodimo da se ne bi stvarale nepotrebne gužve na vakcinalnom punktu , smanjili redovi čekanja uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera  jer te osobe napominjemo , osim gore navedenih datuma,  neće  moći biti  sutra vakcinisane.

Proces nastavka vakcinacije će biti kontinuiran i sutra će biti objavljena satnica za lica koja su trebala biti  revakcinisana 15,16 i 19.aprila.

 

                                                                                              Dom zdravlja Prijedor

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments