14. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorVakcinu protiv HPV-a za pola godine primilo 67 djece

Vakcinu protiv HPV-a za pola godine primilo 67 djece

Vakcinu protiv humanog papiloma virusa /HPV/ u Domu zdravlja Prijedor za šest mjeseci primilo je 67 djece, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.
U pitanju je 59 djevojčica i osam dječaka, gdje je među djevojčicama najviše petnaestogodišnjakinja /26/, a među dječacima najbrojniji su trinaestogodišnjaci /pet/.

Iz Doma zdravlja navode da nastavljaju aktivnosti upoznavanja javnosti o značaju vakcinacije protiv HPV-a upoznavanjem roditelja na predavanjima u osnovnim školama i putem medija, a dodatno će timovi porodične medicine obavljati i telefonsko pozivanje i informisanje roditelja djece koja imaju pravo na besplatnu vakcinaciju protiv HPV-a.

Imunizacija je počela 4. aprila, obavlja se u Higijensko-epidemiološkoj službi u centralnom objektu Doma zdravlja svakim radnim danom od 8.00 do 14.00 časova, a prije vakcinacije potreban je standardni pregled ljekara porodične medicine.

Informacije u vezi sa vakcinacijom protiv HPV-a mogu se dobiti u Higijensko-epidemiološkoj službi na telefon 052/238-104 ili kod izabranog doktora porodične medicine, kao i putem elektronske pošte info@domzdravljaprijedor.ba.

Dom zdravlja Prijedor obavlja besplatnu vakcinaciju djece od 11 do 14 godina odnosno do navršene 15. godine, a vakcinaciju lica izvan ovih uzrasta sprovodi Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments